Moje blogi

Ideą sposobu odżywiania, który promuję, jest przede wszystkim dbałość o jakość spożywanego jedzenia. Ilość przyjmowanych kalorii nie jest aż tak istotna, jak fakt, z czego one pochodzą. Łącząc wiedzę żywieniową oraz technologiczną, postanowiłam analizować i oceniać skład dostępnych produktów spożywczych.
Prowadzone przez mnie blogi wpisują się w misję Salvere - edukację żywieniową. Dzięki nim nauczysz się rozpoznawać wartość odżywczą oraz skład produktu, poprawnie odczytywać skład produktu spożywczego, poznasz znaczenie dodatków do żywności oraz jakości składników.

Aktualnie publikuję na 3 blogach:

  • Food Ring - czyli jak wybrać mniejsze zło , na którym porównuję dwa podobne do siebie produkty i wybieram tzw. mniejsze zło. Na blogu znajdują się "normalne" produkty, często niespecjalnie zdrowe. Np. mamy ochotę na colę - czy wybrać Coca-Colę czy może colę z dyskontu? Mamy ochotę na barszcz - wybrać instant czy z koncentratu?
    Przykładowy wpis pod tytułem "Dwa proszki w barszcz" (kliknij w tytuł postu - otworzy się on w nowym oknie - aby powrócić do tej strony kliknij "Mój gabinet" na blogu z prawej strony).
  • Co my jemy jest blogiem poświęconym stricte składowi i wartości odżywczej dostępnych na naszym rynku produktów spożywczych. Czy wszystko reklamowane jako zdrowe, jest zdrowe faktycznie? Na tym blogu opisuję zarówno produkty, których lepiej unikać, jak i te, które w diecie mogą się pojawić z powodzeniem.
    Przykładowy wpis dotyczący sosu spaghetti bolognese (kliknij w tytuł postu - otworzy się on w nowym oknie - aby powrócić do tej strony kliknij "Mój gabinet" na blogu z prawej strony).
  • Moje zdrowie traktuje m.in. o odporności organizmu, oczyszczaniu jelit, walce z pasożytami przewodu pokarmowego (owsikami), leczeniu łupieżu naturalnymi metodami.
    Przykładowy wpis na temat diety podczas zakażenia owsikami ( kliknij w tytuł postu - otworzy się on w nowym oknie - aby powrócić do tej strony kliknij "Mój gabinet" na blogu z prawej strony).